Ekipa portal Mladi Berana su obišli prostorije Službe zaštite za spasavanje, a posjetu je iskoristila i za to da se uvjeri u stanje te javne ustanove, pita zašto telefon nije bio u funkciji i kada je kvar uklonjen, obiđe vozni park kao i opremu sa kojom raspolaže ustanova.

Ekipu portala je sa zadovoljstvom primio u svoju kancelariju komandir  službe  Tihomir Bogavac koji nam je kazao da je problem sa telefonom bio uklonjen u najkraćem mogućem roku i da gradjani samo nekoliko sati nisu mogli da ih kontaktiraju na taj broj, ali brzom prijavom nadležnima i njihovom pravovremenom intervencijom kvar je uklonjen.

Komandir nam je saopštio da raspolažu sa sedam vozila od kojih su četri stara, naravno tehnički potpuno ispravna i tri nova vozila koja su rađena po poslednjim standardima, i posjeduju svu moguću opremu i jedne motorne sanke, kao i 12 ljudi koji su prošli obuku za sve vrste nezgoda kao što su: požari, poplave, udes, klizišta, odroni i tome slično.

U to besprekorno stanje nas je uvjerio komandir odjeljenja Bašić Dejan, koji nas je proveo kroz vozni park i pokazao sve ono čim se komandir pohvalio.

Služba zaštite je naglasila da je imala oko 1200 intervencija u protekloj godini, a tim istim brojkama se nadaju i u ovoj godini.