Naučnici o uništavanju šuma: Za 40 godina će doći do kolapsa

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković poručio je građanima da je da su smijenja dva rukovodioca u ovoj instituciji.

Istakao je da je novi menadžment krenuo u istorijsku borbu protiv krađe i uništenja naših šuma.
“Danas sam smijenio dva rukovodioca u gradovima u kojima smo imali velike neregularnosti i bespravne sječe. I nećemo stati na tome. Svakodnevno vršimo nenajavljene kontrole rada, to radimo i danas, uz obećanje da smo tek počeli i da se više ne smije tolerisati nerad, korupcija i neodgovornost“, istakao je Rajković.
On je poručio da će zaposleni u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima morati primijeniti inovativne metode rada i kontrole i procesuirati svakog ko nezakonito koristi naš najvredniji resurs.
“Od većih igrača ćemo tražiti red i poštovanje ugovornih obaveza, ali poručujemo i građanima da ne kupuju drvne sortimente bez urednih papira, jer ćemo iste u saradnji sa drugim institucijama, trajno oduzeti gdje ih god zateknemo“, rekao je Rajković.
On je poručio da Uprava za gazdovanje šumama i lovištima može i mora da bude uspješna i profesionalna institucija, koja će zavrijediti povjerenje građana, ali samo i isključivo zahvaljujući domaćinskom upravljanju crnogorskim šumama i konkretnim i vidljivim rezultatima.
Izvor: RTCG