Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje organizovali su dvodnevnu obuku trenera instruktora kod poslodavca u dualnom obrazovanju. Obuka je održana u Budvi u hotelu Adria.

 

Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje organizovali su dvodnevnu obuku trenera instruktora kod poslodavca u dualnom obrazovanju. Obuka je održana u Budvi u hotelu Adria. Obuku su vodili g-đa Zora Bogićević, ispred Ministasrtva prosvjete i g. Miomir Despotović, internacionalni ekspert. Ispred ETF-a polaznicima se na engleskom jeziku obratio Stephan Thomas, ukazavši na neke od dobrih praksi u dualnom obrazovanju na zapadu.

Predstavnici Centra za stručno obrazovanje su aktivno uzeli učešća u obuci kao i organizatori praktičnog obrazovanja ispred škola i mentori ispred preduzeća u kojima se obavlja dualno obrazovanje. Poslodavci i organizatori praktičnog obrazovanja su podijelili mišljenja i iskustva o dualnom obliku obrazovanja, što će rezultirati dobrom saradnjom između ove dvije ključne uloge u dualnom obrazovanju.


Kao rezultat obuke i radnog sastanka biće kreiran priručnik za trenere instruktora u preduzećima.