kinaStudenti iz Kine i Indije oduševljeni Crnom Gorom

Studenti iz Kine i Indije, Vang Ći Ming i Amandip Sing, odabrali su Crnu Goru za školovanje i usavrašavanje, a u Jutarnjem programu TVCG kazali su da su oduševljeni našom zemljom, ali i toplim prijemom Crnogoraca, piše portal RTCG.

Govoreći o tome zašto je odabrao Crnu Goru, Vang kaže da je želio da bude most između Kine i naše zemlje. Inače, Vang u Crnoj Gori živi tri godine, a najviše mu se dopala hrana.

“Crnogorski jezik je težak za mene, ali ga razumijem”, kaže Vang.

Upoređujući Crnu Goru i Kinu, Vang koji je godinu dana živio u Kotoru, kaže da postoje razlike kulturološke razlike između dvije zemlje.

“U Kini je veliko zagađenje vazduha”, rekao je Vang.

Amandip, njegov kolega iz Indije koji je student međunarodnog hotelijerstva i menadžmenta, kaže da je uvijek želio da dođe u Evropu.

“Puno mi se dopadaju ljudi u Crnoj Gori. Blagonakloni su i uvijek priđu u pomoć i to me oduševljava”, kaže Amandip.

U Crnu Goru je došao preko razmjene, a puno prijatelja stekao je na fakultetu. Na praktičnoj nastavi je u hotelu Hilton.

“Istražujem crnogorski jezik i kulturu. Mnogo mi se svidjela Budva i to je jedan od najljepših gradova u koji sam ikada bio”, kazao je Amandip.

Njegov plan je da u budućnosti ode u Australiju, ali će se rado vratiti Crnoj Gori ako bude bilo prilike.

Bojana Mališić sa Univerzitet Donja Gorica kazala je da su zadovoljni reakcijom studenata na razmjeni, koji uče i crnogorsku kulturu i jezik.

U narednom periodu očekuju turiste iz Portugala, Španije, Velike Britanije i Austrije.

Foto: RTCG

 

loading…