Crnogorski rukometaši šest sekundi prije kraja meča u Hlohovecu, nakon ,,bombe” Vuka Borozana uspjeli su da nakon 45 minuta prvi put povedu (27:26), a već viđenu pobjedu kojom bi otvorili vrata Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, ,,ukrao” nam je Tomaš Urban u posljednjoj sekundi.

Dragan Đukić je prvi put vodio ,,lavove” na zvaničnoj utakmici, a zbog ispuštene pobjede u finišu sa dosta emocija analizirao je meč.

– Slovačka je pokazala da je sjajna reprezentacija. Odigrali su bolje nego u prva dva kola, jer su dobili mnogo sa povratkom iskusnog šutera Hruščaka. Ali, mislim da smo i mi pokazali karakter, posebno nakon zaostatka od pet golova. Nevjerovatna završnica, ali iako sve to djeluje nestvarno, to je realnost.

Poslije ovog remija i trijumfa Švedske nad Rusijom jasno je da čak tri tima mogu da budu u istoj situaciji zbog čega je važnost utakmice u Bijelom Polju dignuta na još veći nivo. Svaki gol u toj utakmici može biti vrijedan plasmana na Evropsko prvenstvo – istakao je Dragan Đukić, selektor Crne Gore.