Tijana Stjepanović rođena je 29.03.2006. godine, ide u prvi razred JU Gimnazije “Panto Mališić”. Plesom se bavi deset godina, a svoje prve plesne korake napravila je u plesnom klubu “Duga”. Srećna je što je ples sastavni dio njenog odrastanja i ona je najsrećnija osoba kad pleše.

Za naš portal Tijana govori o svojim planovima, plesu i uspjesima.

Otkad se baviš plesom?

Plesom se bavim već deset godina Svoje prve plesne korake napravila sam u plesnom klubu “Duga”. Od malih nogu svakodnevno treniram i jako sam srećna što je ples dio mog života.

Otkuda ljubav prema plesu? Zašto baš ples?

Kao mala sam uvijek bila hiperaktivna, bila sam mali zvrk, i morala sam na nešto trošiti energiju. Prošla sam kroz mnoge sportove, ali ništa me nije uspjelo zadržati. I dan danas se sjećam tog svog početka. Odlučila sam se na upis iz čiste radoznalosti. A što sam više trenirala, to su mi više govorili da imam talenta i da mogu da uspijem. Prva takmičenja na kojima sam bila, i na kojima sam ostvarila uspjehe su mi pokazala da ples ne smatram samo hobijem, nego jednom jako lijepom putanjom koja me vodi kroz život.

Kakvi su Vaši uspjesi u dosadašnjoj karijeri?

Pa, s obzirom da se plesom, bavim već deset godina, jako sam zadovoljna sa onim što sam do sada ostvarila, mada uvijek može bolje. Bila sam na velikom broju takmičenja. U mom posjedu je veliki broj pehara, zlatnih medalja, kao i srebrenih i bronzanih. Kao jedno divno iskustvo izdvojila bih i snimanje brojnih spotova.

Ko je tvoja najveća podrška?

Moja najveća podrška su moji roditelji, jer bez njih sigurno ne bih bila ovdje gdje sam sada.

Koji ti je omiljeni ples?

Teško pitanje. Svaki plesni stil mi je na svoj način zanimljiv. Ako bih morala da biram, izabrala bih hip hop.

Zašto je po tebi dobro trenirati ples?

Mnogi kada pomisle na ples, ne misle na sport, ali on jeste jedna veoma razvijena disciplina. Mnogo pravaca, kultura, a prije svega zabave. Jednostavno kada ste na plesnom podijumu i kada počne muzika vi postajete druga osoba, prepuna različitih emocija i adrenalina koji vas vodi kroz plesne korake. Taj trenutak se ne može opisati riječima, to se jednostavno mora osjetiti.

Poruka mladima?

Da se bave sportom, plesom i drugim aktivnostima. Ne čekajte na druge, stvorite sami priliku za uspjeh.