AndrijevicaMjera za siromaštvo postala Andrijevica

U okviru kampanje “Budi odgovoran” građani su se žalili da trafika “Karamela” u Andrijevici prodaje cigarete bez akcizne markice.

Kako prenosi Mina business, u okviru kampanje prošle sedmice je evidentirano 16 primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.
Građani su se žalili da pekare Jazz u Budvi i Mladost u Beranama ne izdaju fiskalne račune, a cigarete bez akciza prodavao je i market “Anđela” u Pljevljima.
Evidentirane su i pritužbe da restoran Amore u Ulcinju i kafana u Bijelom Polju rade u vrijeme zabrane, da u prodavnici Okov u Baru ne uvažavaju reklamaciju, kao i da zaposleni u MM marketima u Pljevljima rade na crno.
Među primjedbama su bile i one koje se odnose na dugovanja za poreze i doprinose auto škole „Marjanović“ iz Pljevalja, nelegalan rad automehaničarske radnje u istom gradu, kao i zaposlene bez ugovora o radu u marketu Voli u Ulcinju.
Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.