Mladi BeranaPolicajci prekrivali kamere da uzmu mito?

Poslanici Srbije će uskoro potvrditi sedam sporazuma između Srbije i Crne Gore kojima se reguliše režim pograničnog saobraćaja, ali i granični prelazi između dvije države, pišu Novosti. Do kraja 2020. izgradiće se novi granični prelaz na postojećoj lokaciji Gostun (Srbija), ali sporazumi predviđaju i otvaranje još dva zajednička granična prelaza.

Zajednički prelazi, koji podrazumijevaju da će obje granične službe obavljati kontrolu prilikom jednog zaustavljanja, na jednom mjestu, planiraju se i u mjestu Godovo, u Srbiji, na putnom pravcu Tutin – Rožaje, a drugi u mjestu Čemerno, Crna Gora, na putu Priboj – Pljevlja.

Ministarstvo finansija Republike Srbije potpisalo je ugovor o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Gostun za granične organe Srbije i Crne Gore, a početak radova očekuje se uskoro, prenose Novosti.

S obzirom na inicijativu Republike Crne Gore da se granični prelaz Gostun – Dobrakovo izgradi kao zajednički, u toku su pregovori sa organima Crne Gore o definisanju sadržaja neophodnih za zajednički rad. Potpisanim sporazumima ne mijenja se režim rada granične policije Republike Srbije, kao ni režim rada fitosanitarnih službi na prelazima sa Crnom Gorom.

U Upravi carina Srbije objašnjavaju da je u toku planiranje izgradnje graničnog prelaza Gostun, na državnom putu Prijepolje – Bijelo Polje. Potpisan je ugovor o izvođenju radova i dobijena je građevinska dozvola, a rok za završetak je posljednji dan 2020.
U planu otvaranje tri zajednička granična prelaza između Crne Gore i Srbije.