“Prijateljski meč sa Iranom će biti odličan test za jednu grupu igrača”, kaže Tumbaković.

Prvi put u desetogodišnjoj istoriji crnogorska reprezentacija igraće prijateljski meč uoči važnog kvalifikacionog duela.
I to u junu, statistički najgorem mjesecu kada je u pitanju učinak naše selekcije u utakmicama za bodove.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića će 11. juna pod Goricom dočekati Jermeniju u krucijalnom duelu kvalifikacija za Mundijal, a samo sedam dana ranije, sastaće se sa Iranom u kontrolnom meču.

O razlozima zakazivanja duela sa „persijskim zvijezdama” Karlosa Keiroša Tumbaković je govorio u kratkom razgovoru za „Vijesti”.

“Imamo mali problem oko utvrđivanja rasporeda okupljanja i priprema u junu, iz prostog razloga što igrači u različitim terminima završavaju nacionalna prvenstva. Neko završava 25. maja, neko 26, a neko čak i 21. Potom postoji mogućnost da Savić igra finale Lige šampiona, u tom slučaju njegove obaveze u klubu bile bi gotove 3. juna. Povrh svega, imamo jednu grupu igrača čiji klubovi treba da počnu pripreme za novu sezonu već 10. juna, dakle dan prije naše utakmice. Kada će da odmaraju? Sve to moramo da uskladimo, a konsultovaću stručnjake sa fakuleteta za sport”, kaže Tumbaković.

Jasno je da Crna Gora protiv Irana neće igrati u najjačem sastavu. Biće pošteđena i takozvana „rizična grupa” fudbalera, sklonija povredama.

“Iran će biti odličan test za jednu grupu igrača”, dodaje Tumbaković.
Dok pravi raspored priprema i sprema strategiju za Jermene, crnogorski selektor i sabira minutažu igrača u klubovima.

“Nije baš najbolja situacija, zato je bitno da dodatno proširimo bazu. Neki igrači, prije svega ovdje u Srbiji, počeli su da igraju za svoje klubove, i to je jako značajno, posebno zbog toga što igraju na za nas kritičnim pozicijama”.