U okviru kulturnog festivala “Dani umjetnosti” sinoć je u sali Centra za kulturu održan koncert pod nazivom “Umjetnost pokreta i zvuka”, na kojem su nastupili gospodin Nemanja Potparić, (harmonika) i KUD “Kolo”.

Na programu Potparića, mladog i talentovanog pljevanjskog harmonikaša bila su djela Baha, Čajkovskog, Pribilova, Hermosa, kao i Aleksandra Nikolića, Dalibora Đukića itd. Članovi KUD “Kolo” izveli su tri koreografije: Šumadija, Bugarčica i Užičko kolo. Program je vodila urednica kulturno-umjetničkih programa Centra za kulturu Gorica Ćulafić.

Večeras, trećeg dana festivala, u toku je duo koncert na kojem će nastupiti Danilo Đokić (klavir) i Nađa Dabetić (kontrabas). Koncert počinje u 19 sati.

Festival organizuje Opština Berane putem Sekretarijata za kulturu, mlade i odnose sa NVO, Javne ustanove Centar za kulturu i Polimski muzej, u saradnji sa organizatorkom umjetnosti Nađom Dabetić, master student Univerziteta u Novom Sadu i asistentom na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Ova manifestacija se već treću godinu održava u našem gradu, a ima za cilj promociju kulturnog stvaralaštva mladih umjetnika iz Berana.

Na festivalu su predstavljeni i drugi umjetnici iz Crne Gore i Srbije. Muzički izvođači, pisci, pjesnici, slikari, svojim umjetničkim radom, znanjem i iskustvom daju ogroman doprinos festivalu.