Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad” – Stanice policije Šavnik su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolisali vozilo kotorskih registarskih oznaka kojim je upravljao G.B. (37) iz Kotora.

Izvršenim pregledom ovog vozila policijski službenici su pronašli lovački karabin marke „Bergara“ sa 37 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu.
Takođe, daljom kontrolom saobraćaja, policija je u Šavniku kontrolisala i vozilo bjelopoljskih registarskih oznaka kojim je upravljao C.D. iz Budve (53) dok se na mjestu suvozača nalazilo lice M.M. (43) iz Podgorice. Kod C.D. pronađen je lovački karabin “Rossler Titan” kao i lovački karabin marke “Remington” sa 19 komada puščane bojeve municije, dok je kod lica M.M pronađen lovački karabin marke „Sako“ i 10 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu.
Sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilkaštvu u Pljevljima koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji, nakon čega su mu spisi predmeta dostavljeni na ocjenu i mišljenje.
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, u svojoj zoni odgovornosti, u kontinuitetu preduzimaju progresivne i reaktivne mjere i radnje koje imaju za cilj stvaranje i održavanje povoljnog i stabilanog ambijenta za život građana.