Hapšenje

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode B.P. (36) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

“Naime, osumnjičeni je navedeno krivično djelo izvršio na način što je prišao oštećenom, koji je boravio u jednom ugostiteljskom objektu i od njega zahtijevao da se fizički obračunaju, zadajući mu udarce u predjelu glave. U trenutku kada je oštećeni to odbio, izvadio je pištolj nepoznate marke, koji je držao kod sebe bez dozvole i dokumentacije za posjedovanje istog, i ispalio najmanje jedan hitac u pravcu oštećenog lica koje je uspjelo da se udalji iz navednog objekta”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici izvršen je preteres stana i drugih prostorija koje koristi B.P. u Podgorici i tom prilikom je pronađen jedan protivavionski metak i 27 komada puščane municije.

Sa navedenim događajem upoznat je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kvalifikovao navedeno krivično djelo i naložio da se B.P. liši slobode.