Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali su višemjesečni predmet pod kodnim nazivom „INGANE“ i lišili slobode osobu osumnjičenu za trgovinu ljudima koje je počinila na štetu šest maloljetnih lica – djece starosti od dvije do 12 godina.

Naime, slobode je lišena B.R. (28) koja je krivično djelo trgovina ljudima u produženom trajanju izvršila na način što je, kako se sumnja, u kontinuitetu, već sedam mjeseci, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti koristila svoje četvoro djece, kao i dvoje djece svoga supruga iz prvog braka, u cilju prinudnog rada i prosjačenja.
Ona će uz krivičnu prijavu biti privedena postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.
Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intenzivne aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela koja se vrše zloupotrebom povjerenja ili odnosa zavisnosti, prinudnog rada i prosjačenja, odnosno krivičnih djela koja su se u prethodnom periodu nalazila u sivoj ili tamnoj zoni, ili nisu u dovoljnoj mjeri tretirana, a posebnim akcentom na zaštitu najranjivije kategorije društva – djece