Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad podnijeli su krivičnu prijavu i lišili slobode dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo teška krađa na štetu Crnogorskog Telekoma.

Naime, A.G (21) iz Podgorice i E.B. (25) sa Kosova su 21. januara oko 02.45 časova, zatečeni u mjestu Novo selo, odakle su otuđili oko 200 metara podzemnog kabla za telekomunikacije koji u sebi sadrži bakarne provodnike.

E.B. se sa lica mjesta udaljio vozilom marke “Seat” podgoričkih registarskih oznaka i uprkos davanju znaka za zaustavljanje od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, on se nije zaustavio.
Međutim, usljed oštećenja na vozilu zaustavio se u naselju Stari Aerodrom u Podgorici. Nakon toga napustio je vozilo i udaljio se pješke u nepoznatom pravcu.
Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica tokom jučerašnjeg dana uspjeli da pronađu E.B. u naselju Konik u Podgorici nakon čega je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad.

Sa događajem ja upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.G. i E.B. podnese krivična prijava i da se liše slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.