Mladi BeranaCarinici oduzeli zlatni nakit vrijedan oko 26 hiljada eura

Iz Uprave carina i Granične policije saopštili su da su na graničnim prelazima Kula i Dračenovac, zaplijenili nakit vrijedan oko 3,4 hiljade eura.

Navodi se da je 6. maja, na GP Kula, pregledom putničkog vozila crnogorskih registarskih tablica, u ručnoj torbi vozača pronađena neprijavljen srebrni nakit težine 653,32 grama, čija se vrijednost procjenjuje na 979,98 EUR.
„Prekršiocu je izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 200 EUR, dok je roba trajno oduzeta“, kaže se u saopštenju.
Kako se dodaje, službenici granične policije i Uprave carina su 7. maja, na GP Dračenovac, pregledom putničkog vozila njemačkih registarskih tablica, u kesama u kojima se nalazila polovna lična garderoba, pronašli 1.582 komada neprijavljenog nakita od bižuterije.
Iz Uprave carina su kazali da je procjenjena vrijednost tog nakita 2.373 EUR.
„Prekršiocu je izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 500 EUR, dok je roba trajno oduzeta“, navodi se u saopštenju.
Iz Uprave carina su poručili da će nastaviti sa aktivnostima u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti na graničnim prelazima i apelovali na građane da poštuju carinske propise.
Izvor: Mina