Vlada

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi 1,2 miliona EUR za nabavku skenera i opreme za angio salu Kliničkog centra (KCCG). Iz Vlade su saopštili da je na današnjoj sjednici data saglasnost za obezbjeđivanje novca i pokretanje postupka nabavke medicinske opreme za potrebe KCCG.

„Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da iz tekuće budžetske rezerve obezbijedi 1,2 miliona EUR za nabavku skenera Siemens CT16 i Angio sale, s tim da se plaćanja po ovoj nabavci planiraju u narednoj godini“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je svrha nabavke tih aparata unapređenje pružanja usluga u oblasti interventne radiologije i povećanje broja pregleda koji se obave na njima, u cilju obezbjeđivanja kvalitetne i redovne zdravstvene zaštite za građane.

Vlada je utvrdila Predlog izmjena i dopuna Zakona o oružju. Kako su naveli, osnovi cilj tog propisa je prenošenje direktive EU 2021/555 Evropskog parlamenta i vijeća o nadzoru nabavke i posjedovanja oružja, od 24. marta ove godine.

„Predlogom se, prije svega, uređuje razvrstavanje oružja u kategorije i propisuje da oružje i njegovi glavni djelovi moraju biti označeni jedinstvenom oznakom čime će se obezbijediti bolja kontrola vlasnika oružja, kao i praćenje oružja i municije“, dodaje se u saopštenju.

Vlada je donijela kadrovski plan organa državne uprave i službi Vlade za ovu godinu. Navodi se da je postupak izrade kadrovskog plana za ovu godinu prvi put sproveden kroz modernizovanu centralnu kadrovsku evidenciju, koja će omogućiti kvalitetnije praćenje realizacije plana.

„Na ovaj način će biti u svakom trenutku moguće izvještavanje o pokrenutim postupcima zapošljavanja, realizovanim postupcima zapošljavanja po zvanjima, nivoima, kategorijama i trajanju radnog odnosa, kao i postupcima koji nijesu realizovani u tekućoj kalendarskoj godini“, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Mina