Saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, vozačima savjetujemo gdje su kolovozi mokri da voze sporije i opreznije, dok se dodatna pažnja preporučuje u klisurama i usjecima zbog mogućih sitnijih odrona.

Iz Auto-moto saveza apeluju vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta. Na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje pa su neophodni dodatna pažnja i strpljenje.

Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od osam do deset i od 12 do 14 časova.

Do prvog juna, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi doći će do totalne obustave saobraćaja u terminima od devet do 11 časova i od 13 do 15 časova. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje do devetog aprila zatvoren je za saobraćaj za sve vrste vozila zbog radova na tunelu Mekavac.

Saobraćaj za putnička vozila, kombi vozila, kamione nosivosti do 7.5 tona i autobuse do 35 sjedišta će se obavljati lokalnim putem u dužini od 3.5 kilometara naizmjenično i biće regulisan semaforskom signalizacijom.

Teška teretna vozila, kamioni preko 7.5 tona i autobusi preko 35 sjedišta mogu koristiti alternativne putne pravce.
Privremeno se do 27. marta zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila. Saobraćaj za putnička vozila, kombi vozila, kamione nosivosti do 7,5 tona i autobuse do 35 sjedišta odvijat će se lokalnim putem Kruševo Ždrijelo – Eko pumpa Cetinje naizmjenično.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, dionica Brajići-Lapčići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.10 do 11.10 i od 14.10 do 15.40 časova. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do prvog aprila, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka “Obzovica”, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50-15:20 sati.
Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09.30 do 11.10 i od 14.30 do 15.40 časova.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom su u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati. Na magistralnom putu M-18 Danilovgrad – Podgorica do 31. marta zbog obavljanja geotehničkih istraživanja na mjestima izvođenja radova, saobraćaj će se obavljati naizmjenično.

Do prvog juna u intervalu od 08.30 do 17.30 časova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do 30. aprila  zbog izvođenja radova u tunelu Vrmac na magistralnom putu dionica Kotor-Krtolska Raskrsnica odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od osam do 18:00 časova i od 22.00 do 06.00 časova

Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.