Vuk Vulević rođen je i živi u Beranama, ima 27 godina i trenira u FK Berane. Završio je Fakultet za saobraćaj, komunikacije i logistiku. Ljubav prema fudbalu je razvio još od malih nogu, a bavi se istim od svoje šeste godine.

Kako si otpočeo karijeru i koliko dugo se baviš fudbalom?

Počeo sam da treniram sa svojih šest godina, tako što me je ujak poveo i upisao na prvi trening i od tad je sve počelo.

Otkud ljubav prema fudbalu?

Ljubav prema fudbalu se razvila od malih nogu tako da je i dan danas prisutna, jer bez ljubavi uopšte u životu ne vidim da može da se ostvari bilo kakav uspjeh.

Koliko često imaš utakmice?

Utakmice imam svake nedelje i tako je već godinama.

Čega si se odrekao zbog svoje fudbalske karijere?

Što se tiče odricanja ima ih dosta ali najveće odricanje je bilo možda to što nijesam upisao fakultet u nekom drugom gradu već sam završio fakultet u Beranama, kako ne bih prekidao sa bavljenjem fudbalom.

Ko ti je najveći uzor?

Što se tiče uzora jedan od najvećih uzora mi nije bio neki fudbaler iako sam ih volio, a najviše možda Karima Benzemu.

Za koji tim bi volio da igraš?

Što se tiče tima za koji bih volio da igram to je od malena Partizan koji je moj omiljeni tim, naravno posle FK Berane.

Koliko si timova do sad promijenio?

Igrao sam za tri kluba u dosadašnjoj karijeri, FK Radnički iz Berana, Jedinstvo iz Bijelog Polja i FK Berane za koji sad igram.

Da li ti je fudbal primarni cilj?

Što se tiče fudbala kao primarnog cilja, teško da od fudbala u Crnoj Gori mogu da se dobiju odredjeni benefiti od kojih bi mogao da živiš a da nemaš još neke sporedne stvari koje ja još radim i tako nadoknadim sve troškove i svoje potrebe koje imam.

Ko ti je najveća podrška?

Najveća podrška mi je uvijek bila porodica, koja je uvijek bila tu i poslije pobjeda i što je bitnije poslije nekih poraza.

Na šta si najviše ponosan tokom bavljenja fudbalom?

Najviše sam ponosan, tokom svoje dosadašnje karijere, što sam fudbalu uvijek davao sve od sebe i trudio se da ostvarim najbolji rezultat zajedno sa svojim timom. Što se tice rezultata najviše na šta bih bio ponosan je da sa FK Berane udjem u prvu ligu i to bi mi bio nekako najveći uspjeh do sada.

Kako vidiš fudbalsku situaciju u Crnoj Gori?

Pa fudbalska situacija u Crnoj Gori nije baš sjajna pogotovo klubskog fudbala ali nadam se da će u nekoj skorijoj budućnosti krenuti sve na bolje kao što je situacija u regionu i vjerujem da hoće.

Da li imaš neki hobi?

Što se tiče hobija već godinama se moji roditelji bave ugostiteljstvom i onda sam i ja uz njih dosta u tome i mogu vam reći da baš sebe vidim u tome u nekoj budućnosti.

Da li ideš u školu/na fakultet?

Završio sam fakultet za Saobraćaj, komunikacije i logostiku u Beranama. Po zvanju sam inženjer drumskog saobraćaja.

Da li si trenirao još neki sport?

Nikada nisam trenirao neki drugi sport jer sam fudbal zavolio najviše i jednostavno nikad nisam imao želju da se oprobam u nekom drugim sportu.

Šta bi poručio mladima koji žele da se bave fudbalom?

Za mlade bi poruka bila da vjeruju u sebe i u ono što rade i da kad tad nagrada za rad i trud mora da dodje.

Vuk VulevićVuk Vulević