Tokom prethodnog vikenda, na crnogorskim putevima evidentirane su 32 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 10 lica lake tjelesne povrede. U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 169 prekršajnih prijava, izdali 1.044 prekršajna naloga, oduzeli 23 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 51 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega izdvajamo 15 vozača lišenih slobode u Podgorici i po šest u Nikšiću i Kotoru, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Ž.I. (46) je u Podgorici upravljao vozilom kojem je isteklo važenje saobraćajne dozvole i izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom. Utvrđeno je i da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,15 g/kg te je lišen slobode.

U istom gradu V.Đ. (31) je lišen slobode jer je vozilom kojem je isteklo važenje saobraćajne dozvole upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,12 g/kg, te pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. On je, upravljajući vozilom u pomenutom stanju, izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom u Ulici Partizanski put.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Podgorici je slobode lišen i vozač N.G. (27).

Hercegnovska policija lišila je slobode J.A. koja je upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,01 g/kg. Sudija za prekršaje joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

U Nikšiću je policija slobode lišila R.S. (43) koji je vozilom upravljao sa 2,13 promila alkohola u krvi, kao i B.J. (46) za kojeg je utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,00 g/kg.

“Osim toga, imajući u vidu da je u” Službenom listu Crne Gore“ 27.10.2023.godine, objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila sa kojima upravljaju u zimskom periodu budu opremljena za zimske uslove vožnje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, zaključuju iz Uprave policije.