Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo teške tjelesne povrede, dok je 17 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 121 prekršajnu prijavu, izdali 972 prekršajna naloga, oduzeli 13 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.
Zbog vožnje pod dejstvom alkohola pripadnici policije su lišili slobode 37 vozača, od čega je 10 vozača lišeno slobode u Podgorici.
Policija na Žabljaku je lišila slobode lice koje je vozilom upravljalo pod dejstvo alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u iznosu od 300 eura. Pljevaljska policija sankcionisala je 23 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su tri lišena slobode. Jedan je slobode lišen zbog odbijanja alkotestiranja, a dva vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentacijama većim od 2.00 g/kg. Svima su, od strane sudije za prekršaje, izrečene novčane kazne.
Osim toga, službenici saobraćajne policije u Bijelom Poljus su lišili slobode tri vozača, od kojih su dva upravljala vozilim pod dejstvom alkohola u koncentarciji većoj od 1.00 g/kg, dok je treći lišen slobode zbog toga što je odbio da se podvrgne alkotestiranju.
Takođe, saobraćajna policije u Rožajama je sprovela akciju „Parkiraj propisno za ljepši grad“, kojom prilikom su uručena 22 prekršajna naloga za nepropisno parkiranje, podnijeta jedna prekršajna prijava, a jedno vozilo je upućeno na vanredni tehnički pregled.