Nikšićka policija je identifikovala ukupno osam lica koja su narušila javni red i mir u JZU Opšta bolnica Nikšić, 26. septembra na okupljanju povodom smrti bebe koja je preminula u ovoj ustanovi.
Od toga broja, pet lica – V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), će biti procesuirano zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje iz člana 7 stav 2, prijetnja napadom na život ili tijelo iz člana 8 i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.
Tri lica će biti prekršajno procesuirana zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru – D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35).

Iz MUP-a napominju da članovi porodice preminule bebe nijesu prekršajno sankcionisani, niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja javnog okupljanja.

Podsjetimo, u krugu JZU Opšta bolnica Nikšić se 26. septembra održalo nenajavljeno javno okupljanje građana u znak protesta zbog smrti bebe koja je preminula u ovoj ustanovi dan ranije.Okupljanje je organizovano putem društvenih mreža, te se u krugu bolnice pomenutog dana okupilo oko 200 građana. Ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice JZU Opšta bolnica Nikšić Dušanke Perović-Milatović, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane pojedinih lica iz okupljene grupe građana, koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije odjeljenja.
U ovim namjerama lica su spriječena pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana i na taj način spriječili fizički napad na direktoricu i nasilan ulazak u prostorije pomenutog odjeljenja.
Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti i mjere po nalogu nadležnog tužioca u Nikšiću koji je obaviješten o događaju, policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i identifikovali lica koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije bolnice, o čemu su povratno upoznali postupajućeg državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama identifikovanih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.