Žičara „Kotor – Lovćen“ će biti operativna zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra, usljed najavljenih nepovoljnih meteo uslova koji će biti aktuelni tokom druge polovine oktobra, navodi se u saopštenju.
Nakon analize prognostičkog materijala naročito za područje NP Lovćen u široj zoni lokaliteta Kuk, menadžment kompanije, uz čvrstu preporuku supervizora iz partnerske kompanije Leitner je zaključio da najavljeni vremenski uslovi ne ostavljaju mogućnost za bezbjedno puštanje žičare u rad tokom gotovo kompletnog perioda nakon 15. oktobra.
“Neuobičajeno nepovoljni vremenski uslovi aktuelni do jula ove godine su predstavljali ključni izazov tokom finalnih radova na konstrukciji žičare i okolnim objektima, a sada su i razlog za odluku o prekidu rada, dvije sedmice prije planiranog termina. Međutim, bez obzira na navedeno, period za nama predstavlja uspjeh u punom smislu te riječi i uz uvažavanje svih relevantnih parametara, ukazuje na ogroman potencijal brenda Kotor Cable Car”, saopštio je Marco Cus izvršni direktor Žičare „Kotor – Lovćen“.
Predviđeno je da žičara bude operativna u periodu od aprila do kraja oktobra, uz modifikacije koje diktiraju meteo uslovi.
– Zaključno sa nedjeljom, 15. oktobra biće aktivne najavljene povoljnosti za stanovnike Crne Gore. Detaljnije informacije o vansezonskim aktuelnostima biće dostupne na Kotor Cable Car Website kao i Insta FB i Linkedin profilima, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: Dan