Na samom izvorištu vrela Mlinski potok, smešteno je bajkovito Zminje jezero. Jezero je skriveno u dubini šume a neverovatna tišina će vas navesti na to da sednete i uživate u ovom zemaljskom raju. Najverodostojnoje oslikava Gorsko oko, koje tako impozantno gleda na obližnje planinske vrhove. Dubina jezera je skoro 8 metara a nalazi se na nadmorksoj visini od 1520 metara.

Jezero dobija vodu od dva izvora ali I od snega koje se topi sa planina. Ipak jezero se nalazi u neposrednoj blizini Durmitora. Voda u jezeru je bistra I puna vegetacije a karakteriše je i neverovatna zelena boja. Važno je napomenuti da je staza koja vodi do jezera jako prohodna i uzimajući u obzir da nema većih uspona, slobodno možemo oceniti ovu stazu kao laku za prelaženje, pogodnu za decu i starije osobe.
Oko jezera se nalaze klupe na kojima posetioci mogu odmoriti a I napiti se sveže izvorske vode u blizini jezera.

Zanimljiv je nastaka imena jezera, Zminje jezero – naime ime je dobilo po zmijama. Prema legend ovde je nekada živeo veliki broj zmija, koje su se kada dođu hladne zime se kod jezera skupljale ne bi li se ugrejale. Zmije su vremenom zbog hladnoće izumirale a novonastalom jezeru je dato ime Zminje jezero. Postoji I druga legenda koja kaže da zbog blizine okolnog drveća koje baca senku na jezero površina jezera izgleda kao zmijska koža. Bilo kako bilo ovo jezero je vredno posjete I svakako ga savetujemo našim posjetiocima.