disciplinski postupak

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv V.G. iz Berana zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, i protiv njegovog zeta, okrivljenog M.O. zbog dva krivična djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Prema navodima optužnice, V.G. je 14. decembra prošle godine, oko 14 časova, ispred svoje porodične kuće u selu Buče, opština Berane, teško povrijedio svog zeta M.O.

On ga je, kako se ističe u optužnici, udario drvenom drškom od motike po glavi, a oštrim dijelom motike u rebra.

Prethodno je, kako se navodi u optužnici, njegov zet 8. decembra prošle godine, oko 20 časova, u iznajmljenoj kući u naselju Donje Luge, opština Berane, napao njegovu sestru.

On je, kako se navodi, svoju vanbračnu suprugu M.G., pesnicom udario u predjelu oka i nosa nakon čega je ona pala na pod.

“Zatim joj više puta uputio riječi uvrede i prijetnje “dr…, ku…, sestre su ti dr…, hoćeš da uzmeš dijete sa dr…., otići ću na Buče i pobiću ti one starčeve, raskatuniću vas”, navodi se u optužnici.

Žena je od straha tada pobjegla iz kuće, a kada se vratila M.O. je oko 23 časa gurao niza stepenice, a zatim je udario nogom i kazao joj da sjedne u njegovo vozilo marke Golf V.

Kako se dalje navodi u optužnici, on je, sve vrijeme u vožnji do sela Buče gdje žive njeni roditelji, šakom udarao u glavu i više puta joj uputio riječi “vraćam te kući da se ku…, D. nećeš vidjet, đe ti je dijete”.

“Kada je doveo ispred kuće njenih roditelja nije zaustavio svoje vozilo već se okrenuo i vratio do iznajmljene kuće u naselju Donje Luge, da bi je u povratku više puta šakom udarao u glavu, dok je u tom periodu njihov maloljetni sin, star šest mjeseci, ostao sam u iznajmljenoj kući”, navodi se u optužnici.

Takođe, istom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni M.O., 14. decembra oko 14 časova, u selu Buče, opština Berane, ugrozio sigurnost svog tasta V.G.

On je došao ispred njegove porodične kuće, a zatim ga obijema rukama uhvatio za garderobu i uputio mu riječi prijetnje “nemoj da te razbijem“, što je kod V.G., stvorilo osjećaj straha i ugroženosti za svoj život.