Oba beranska fudbalska kluba pretrpljela su poraze u utakmicama 26. kola Druge crnogorske lige. Fudbaleri Berana poraženi su od trećeplasirane ekipe Otranta 1:0, dok je Radnički očekivano poražen u Rožajama 2:0.

U dinamičnoj utakmici u Ulcinju, fudbaleri Otranta bolje su se snašli po jako lošem terenu od gostiju iz Berana. Nije bilo izrazitih prilika na utakmici, ali je Otrant iskoristio neopreznost odbrane Beranaca i golom Japanca Kodame u 81 minutu učvrstio se na trećoj poziciji.

Berane je u prvom poluvremenu zaprijetilo preko Nišavića koji se nije najbolje snašao u šesnaestercu domaćina. Gosti nisu imali sreće ni u drugom poluvremu kada je Osmajlić sa dvadesetak metara pogodio prečku. Domaći su do kraja utakmice vješto čuvali svoju teško stečenu prednost i u nekoliko navrata iz kontra napada zaprijetili golmanu Kastratoviću.

Kao što se i očekivalo, drugi beranski drugoligaš Radnički, poražen je lako u Rožajama rezultatom 2:0. Ovom pobjedom, Ibar je ostao u trci sa Komom za direktan plasman u Prvu ligu Crne Gore dok ekipi Radničkog predstoji grčevita borba za opstanak.

Za Berane su nastupili: Kastratović, Đurišić, Ni.Tmušić, Vulević, Golubović( Đeković), Bošković, Vukićević, Lekić, Ne.Tmušić, Osmajlić i Nišavić.
Za Radnički su nastupili: Raičević, Raković, Šekularac, Ćulafić, Barjaktarović, Milanović, Bulatović, Delević, Raković, Došljak i Asanović.

U narednom kolu, koje se igra 23. aprila, sastaće se Mornar – Otrant, Berane – Kom, Cetinje – Ibar, Radnički – Bratstvo i Igalo – Čelik.