U Podgorici dvije osobe uhapšene zbog droge, dvije za razbojništvoU Podgorici dvije osobe uhapšene zbog droge, dvije za razbojništvo

Službenici Regionalnog centra bezbjendosti “Jug” – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon sprovedenog višemjesečnog izviđajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, podnijeli krivičnu prijavu protiv lica L.Š. (32) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo, saopštavaju iz MUP-a.

On je kako se sumnja, tokom prethodnih pet godina, jednom licu iz Budve davao novac na zajam, a pri tom dogovorio nesrazmjernu imovinsku korist.
On je oštećenom davao na pozajmicu različite novčane iznose, od kojih je prva pozajmica bila 60.000 eura, nakon čega je davao i druge pozajmice u različitim iznosima, pa je na te pozajmice obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 5-7%, po osnovu kojih je od oštećenog neutvrđenih dana u navedenom periodu na ime dospjele kamate u kontinuitetu naplaćivao različite novčane iznose.
On je na taj način za sebe pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 180.000 eura, te na današnji dan oštećenog duži za novčani iznos od 155.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica.
L.Š. se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana lokalna potraga, a na njegovom lociranju se preduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije.