Nakon reagovanja i pisanja portala Radio Petnjica o devastiranju i uništavaju javnog dobra, NVO aktivista Mirsad ef. Hadrović se samoinicijativno uključio i popravio nastalu štetu i pokazao da u ovom gradu postoje ljudi kojima je stalo do životne okoline i dobra svih građana.

Prvo je uništena tabla na hajratu koju je podigla i sagradila Hajrija Adrivić svojoj majici u mjestu Borići na putnom pravcu prema Trpezima a onda je na red došla i tabla sa turističkom mapom Turjaka u koju se prije nekog vremena i pucalo iz vanrednog oružja.
NVO aktivista koji je štetu sanirao, veliki je borac za očuvanje životne sredine u Petnjici. Prije nekoliko dana je uz pomoć Vajber grupe ,,Dobro djelo” čije je administrator sanirao deponiju koja se nalazila u srcu prirode na putnom pravcu Vrbica-Trpezi, navodeno je na portalu Radio Petnjica.
,,Dva dana i sklanjam objavu, da ne bih širio negativnu energiju. Samo da se skrene pažnja na to da nas “ima svakakvih” kako i reče Radio Petnjica. Polomljena je tabla sa turističkom mapom na Turijaku. U istu je nekoliko puta pucano iz vatrenog oružija.
Polomljena je i tabla na hajratu Hajrije Adrović u Borićima. I sve to u par dana.
Aktivisti viber grupe “Dobro djelo” će popraviti nastalu štetu. I za nas je ovo sitnica i zadovoljstvo da popravimo ali me zabrinjava insan/čovjek koji ne voli lijepo, koji puca u korisno, njemu je potrebna pomoc. Bog da ga uputi na dobro” kazao je Mirsad Hadrović.
Izvor: Radio Petnjica