Majke, korisnice naknada sa troje ili više djece održale su danas novi protest ispred Skupštine. Istog dana Ustavni sud je održao raspravu na kojoj se razmatralo o ustavnosti naknada. Predstavniku majki Aeksandru Kovačeviću, nije bilo dozvoljeno da prisustvuje raspravi.

“Koordinacioni odbor majki podnio je zahtjev da se njihovom predstavniku omogući da prisustvuje rasparvi, međutim ubrzo smo dobili odgovor da se zbog prostorno organizacionih mogućnosti ne može ispuniti naš zahtjev”, saopštila je predsjednica odbora Željka Savković.
I sam Kovačević je došao na prijavnicu Ustavnog suda, ali mu nažalost nije dozvoljeno da uđe unutra, objasnila je ona.

Majka iz Nikšića Milosava Radulović pozdravila je majke koje sjede u svojim domovima i čekaju da ih pohvali ministar Purišić, a pozvala je i Aleksandra Damjanovića da brani svoj amandman budući da je on majkama obećao naknadu pa su napustile posao i radna mjesta.

“Očekujem i Zoricu Kovačević da i ona brani majke sa penzijom, oni su nas do ovoga doveli, oni su nas izveli na ulice, izjavila je Radulović.

“Vidjela je Evropa, vidio je svijet kako je majka od ove beskrupulozne vlasti zaštićena”, kazala je majka iz Bijelog Polja Rosanda Peković.

Na protestu je govorila i Maja Jovović iz Nikšića koja je objasnila da prava koja su majkama i djeci garantovana ustavom nisu dio prakse u Crnoj Gori.

“Ja nijesam pravnica, ali sam u ime svih nas i onih majki koje su uspjele da rode i koje nijesu, čitala ustav”, kazala je Jovović.
Protest je završen šetnjom majki i građana koji su došli kao podrška kroz Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, dok su majke ostale da čekaju odluku Ustavnog suda i obećale da će nastaviti sa protestima sve dok njihova prava koja su im zakonom garantovana ne budu ostvarena.