Crna Gora je na četvrtom mjestu po uslužnosti u regionu, rezultati su istraživanja specijalizovane agencije “Global Market Solutions”, a s rezultatom od 73,47 odsto bilježi rast od 10,51 u odnosu na lani. Prvo mjesto zauzima Slovenija, dok je na začelju Bosna i Hercegovina, prenosi RTCG.

Kako bi ispitali nivo uslužnosti, od 24.februara do 3.aprila tajni “kupci” su posjetili preko 800 objekata, kao što su u autosaloni, banke, benzinske pumpe, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacijskih kompanija, turističko-ugostiteljski objekti i slično.

“Mjerili smo pet osnovnih elemenata dobre, odnosno kvalitetne usluge, kao što su: pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda, kao i zahvalnost na posjeti”, istakli su iz agencije, prenosi Klix.

Vodeću poziciju u kvaliteti usluge u regionu i ove je godine zauzela Slovenija s rezultatom od 79,03 odsto, iako bilježi pad od 2,42 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prema ovogodišnjim rezultatima, Makedonija je na drugom mjestu s rezultatom od 77,01 odsto, te je ostvarila rast od 10,57 odsto.

Hrvatska je u ovogodišnjem istraživanju zauzela treće mjesto s rezultatom od 73,62 odsto, a bilježi pad od 5,04 odsto u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Crna Gora je s rezultatom od 73,47 odsto na četvrtom mjestu, te je bolja za 10,51 odsto u odnosu na prošlu godinu godinu.

Srbija joj je, s rezultatom od 73,40 odsto vrlo blizu, na petom mjestu te je ostvarila rast od 5,27 odsto u odnosu na prošlogodišnje rezultate.

Bosna i Hercegovina je u ovogodišnjem istraživanju zauzela posljednje, šesto, mjesto s rezultatom od 59,06 odsto i s padom od 7,10 u odnosu na prošlu godinu.

Posmatrajući rezultate po djelatnostima, možemo zaključiti da su se najviše istaknuli autosaloni s rezultatom od 94,44 odsto, čime bilježe porast kvalitete usluge od 3,81 odsto u odnosu na prošlu godinu. Supermarketi su se, kao i prethodne godine, istaknuli kao djelatnost s najviše područja za unapređenje s rezultatom od 55,30 odsto.