Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić na početku priprema naših seniora je obećao mnogo rada, ali i istakao ciljeve.

“Naša ambicija je jasna, moramo i možemo mnogo više. Iako postoje skeptici, ja sam uvjeren da možemo proći u drugi krug. No, naš prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo a mislim da to naredne godine moramo ostvariti“.
Bašić je pojasnio i status Luke Šuljagića, poslije tri godine povratnika u reprezentaciju.
“Luka je naš adut za narednu godinu. Na njega računam u ostvarenju glavnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo ali je pozvan da bi se upoznao sa radom iako znam da na njega ne mogu računati u ovogodišnjim akcijama“ zaključio je Bašić.

Selektor je na ove pripreme pozvao 21 igrača – kapiten je Vojin Ćaćić, kao i ranije, Bojić i Ječmenica imaju povrede:
“Znam da su povrijeđeni ali sve će biti jasnije poslije prvih sedam dana rada u Budvi. Nakon toga vidjećemo koliko ko može i na koga možemo računati za ovogodišnje akcije. U prvoj sedmici vrlo važan posao treba da napravimo sa fizioterapuetom i preparatorom oko pripreme igrača za one napore koji ih čekaju u drugoj sedmici priprema koja će biti vrlo naporna“, kazao je selektor Bašić koji će do konačnog spiska, broj kandidata smanjiti najprije na 18, potom 16 i na kraju odabrati 14 kandidata koji će nastupati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i u Svjetskoj ligi.

Kapiten je poželio dobrodošlicu novom selektoru u nadi da će rezultati biti još bolji nego li prethodnih godina.
„Sada nas čekaju teške pripreme za akcije u opvoj godini. Čekaju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo gdje su Rusi sigurno favoriti. Ali, mi nećemo unaprijed izaći sa bijelom zastavicom, jedva čekam taj meč da vidim gdje smo mi u odnosu na njih. Estonija je stvarno dobra ekipa i naš glavni konkurent za drugo mjesto“, kazao je Ćaćić o šansama Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ove godine naše najbolje odbojkaše čekaju i dva kvalifikaciona turnira treće grupe Svjetske lige.
“Vjerujem da možemo izboriti plasman na fajnl for što prošle nismo uspjeli. Mislim da tada nismo dali svoj maksimum. Ove godine to bi moralo da izgleda mnogo bolje a najvažnije je da ovaj pripremni period prođe bez povreda. To je najbitnije, kao i to da se ovi koji su povrijeđeni brzo oporave jer svaki igrač je važan na putu ka našem glavnom cilju a to je plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine”, završio je Ćaćić.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore pripreme počinje danas u Budvi gdje će raditi prvih desetak dana nakon čega se seli u Bijelo Polje. Dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Irana čiji je selektor Igor Kolaković, Crna Gora će igrati 8 – 11. maja (tačan termin će biti objavljen naknadno) u Budvi.