Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na isti period 2022, porasle su 3,7 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa četvrtim kvartalom 2022. godine, sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija bilježe rast od 17,9 odsto, odnosno 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz četvrtog kvartala 2022. godine.

“Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine, u odnosu na treći kvartal, bilježe rast od 0,7 odsto”, rekli su iz Monstata.

U poređenju sa trećim kvartalom, sektor vađenja ruda i kamena bilježi rast od četiri odsto, prerađivačka industrija pad od 0,2 odsto, dok su cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz trećeg kvartala prošle godine.

Izvor: MINA