Crna Gora je uvijek imala velike šampione i njeni su karatisti prepoznatljivi u Evropi, kazao je predsjednik Evropske i svjetske karate federacije (EKF) Antonio Espinoza.

On je, tokom sastanka sa potpredsjednikom Karate saveza Vladimirom Jokovićem u Izmitu, kazao da je Crna Gora mala država koja ima velike rezultate u karateu, prenosi RTCG.

“Za EKF nije bitna veličina države, već rad Saveza i rezultati takmičara. Poštujem rad KSCG i uvijek ću biti na raspolaganju. Crna Gora je uvijek imala velike karatiste i vjerujem da će se ta tradicija nastaviti”, kazao je Espinoza.
On je podsjetio da je prije nekoliko godina boravio u Crnoj Gori i bio gost Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta, odnosno Uprave za sport.

“Tokom posjete bio sam gost čelnika najznačajnijih sportskih institucija u Crnoj Gori. Tada sam se uvjerio u status i ugled koji karate ima u Crnoj Gori”, kazao je Espinoza.Joković je istakao da ga raduje mišljenje Espinoze i status koji Crna Gora ima u EKF-u.

“Espinoza nas je pozvao da se Crna Gora uključi u takmičenje malih zemalja Evrope u karateu, što do sada nije bio slučaj”, kazao je Joković.
Sastanku su prisustvovali i generalni sekretari EKF Stjepan Čelan i Balkanske karate federacije Slavoljub Piper.