Savjeti za ljepotu kože, kose i lica koje svaka žena treba znati. Oči će izgledati vizuelno veće ako se ispod obrva stavi malo rumenila, kremama treba dati vremena da pokažu rezultate, a pjena za kosu nanosi se na korijen.

Kako bi kosu učinili dužom ili gušćom, koristite ekstenzije samo od prirodne kose, jer ćete u suprotnom izgledati neukusno. Vrhunski frizeri ekstenzije ne preporučuju kao trajnu frizuru, već jednodnevan stajling na važan datum poput vjenčanja ili maturske zabave, a na dnevnoj bazi poigrati se možete s nastavcima za rep ili punđu.

1. Feniranje od dva minuta
U stisci s vremenom, fenirajte kosu po takozvanoj T toni, koja uključuje samo djelove gdje se kosa spaja s licem i vratom, pa će ostatak kose pravilno padati nakon što se prirodno posuši. Nipošto ne smijete vezati mokru kosu u rep jer bi se na taj način mogli prehladiti i zaraditi bolne glavobolje, a frizura će nakon skidanja repa biti nemoguća pa ćete kosu opet morati prati.

2. Pronalazak novog fizera
Svaka žena s velikom će tremom prepustiti sudbinu svoje kose u ruke frizura kojeg ne poznaje. Zbog toga bi kod njega prije trebala rezervisati samo feniranje, a na termin doći malo ranije kako bi imala priliku vidjeti njegov rad na drugim ljudima. Na taj način će moći prepoznati frizerov stil te da li joj on odgovara, a tako i sebi uštedjeti novac i sačuvati živce.

3. Ekstra volumen
Za dobijanje natapirane frizure iz 60-ih godina prošlog vijeka, potreban vam je sprej za volumen, četka i fen. Sprej se ne smije špricati po cijeloj dužini pramena već isključivo na pramen te uz pomoć četke odići od glave i posušiti.

4. Svilena koža
Za sve one koje žele imati meku i hidratiziranu kožu, zabranjeno je tuširanje vrućom vodom. One zimogrozne žene trebale bi tuširanje otpočeti mlakom vodom, nakon koje slijedi toplija, jer će na taj način koža zatvoriti pore i “zaključati” vlagu. Mlijekom za tijelo ne treba se mazati svakodnevno, kako koža ne bi posatala ovisna o njemu i perutava te osjetljiva čim se ne namaže.

5. Smanjanje pora
Na proširenje pora utieču dva bitna faktora, a to su genetika i starenje. Za one koje imaju vrlo izražene pore rješenje je kozmetičke dermoabrazija, dok sve druge mogu koristiti maske na bazi gline koje će imati sličan efekt.

6. Smirivanje upala
Eterična ulja lavande i ruže mogu biti čudotvorne za ublažavanja upalnih reakcija kože poput crvenila, perutanja ili osipa.

7. Ne odustajte odmah od kreme
Niti jedna krema ne može imati preobražavajući efekat i promijeniti izgled kože kroz nekoliko korištenja. Kremu treba prestati koristiti u slučaju reakcije poput crvenila ili osipa, dok je za druge optimalno vrijeme korištenja i rezultata mjesec dana.

8. Protiv umora
Nakon neprospavane noći na lice ne treba stavljati nekoliko slojeva pudera, već toniranu kremu koja će dati koži prirodan sjaj, a bež ili bijelom olovkom treba opcrtati oči kako bi one izgledale veće i svježije.

9. Za dugotrajnije sjenilo
Brzina kojom sjenilo nestaje s kapaka zavisi od količine masnoća koja se nalazi na obrvama, pa kako bi sjenilo trajalo što duže, kapke treba istapkati s vatom i nanijeti malo pudera u prahu, koji će biti odlična baza za sjenilo.

10. Za veće oči
Trik uz pomoć kojeg će male oči izgledati veće je nanošenje sjenke svjetlije boje po cijeloj duljini kapka, a potom se ispod luka obrva nanosi rumenilo iste boje koju stavljamo na obraze.