Đoković

Aleks Houk, ministar za imigracije, donio je odluku da se Novaku Đokoviću poništi viza za boravak u Australiji, a ministar je izjavio da je odluku donio nakon detaljnog pregleda dostavljene dokumentacije.

Navedena odluka ne mora da znači i automatsku deportaciju, pa će Novak razmotriti pravo na žalbu. Podsjetimo, Đoković je u ponedjeljak, odlukom suda u Melburnu, dobio dozvolu za ulazak u zemlju, nakon što je pet dana proveo u migrantskom hotelu, jer mu je Vlada Australije poništila vizu na aerodromu.

Đoković je u Austriju doputovao sa dokumentacijom koja potvrđuje da je preležao virus, ali to nije bilo dovoljno, jer u ovu zemlju mogu da uđu samo vakcinisane osobe i oni koji imaju valjani razlog da se ne vakcinišu.

Priznao je, takođe, da su formulari za vizu pogrešno popunjeni, kazavši da je njegov agent pogriješio kada je u dokumentaciji naveo da prije puta u Australiju nije boravio u nekoj drugoj zemlji. On je iz Srbije krajem decembra doputovao u Španiju, odakle je i krenuo ka Melburnu.

Nakon odluke suda da mu se vrati viza, Đoković je trenirao na terenima AO, a juče se našao i u žrijebu za prvi Grend slem godine, koji počinje u ponedjeljak.

Izvor: Vijesti