Mladi BeranaĐukanović čestitao Dan opštine Berane

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 21. jul Dan opštine Berane odbornicima, građanima Berana, predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću i predsjedniku Skupštine Novici Obradoviću, piše RTCG.

“Uz zahvalnost za poziv na Svečanu sjednicu Skupštine i otvaranje Sportske dvorane Đukanović je odbornicima, svim učesnicima na svečanosti, kao i predsjednicima opštine Dragoslavu Šćekiću i Skupštine Novici Obradoviću čestitao praznik koji podsjeća na slavne dane nakon prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi, na 21. jul kada su udareni temelji novog sistema vlasti u Crnoj Gori i Jugoslaviji, koji će nakon herojske Narodno-oslobodičke borbe donijeti višedecenijsko blagostanje svim narodima na ovim prostorima”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik ističe da građani beranskog kraja u toj borbi, kao i u svim prelomnim trenucima kroz svu crnogorsku istoriju, uključujući i 21. maj 2006. kada smo mirnim putem na demokratskom referendumu obnovili nezavisnost, imaju svoje posebno mjesto i ulogu.
“Isto tako i u očuvanju i učvršćivanju multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori, demokratizaciji savremenog crnogorskog društva, i ostvarivanju strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva, na dobro svih naših građana. U tim procesima od izuzetnog značaja je njegovanje dijaloga i međusobnog uvažavanja, što će vjerujem doprinositi bržem prevazilaženju starih i novih podjela koje nepotrebno opterećuju naš razvoj. Želim da Vas uvjerim da u tim nastojanjima možete uvijek računati na moju punu posvećenost i podršku”, navodi Đukanović.

Predsjednik u čestitci ističe da se posebno raduje što Berane dobija novu sportsku dvoranu, čime se stvaraju bolji uslovi za razvoj sporta i za doprinos talentovane beranske mladosti novim sportskim uspjesima Crne Gore, koji uvijek imaju i daleko širi društveni značaj.