Muška i ženska reprezentacija Crne Gore u džudou nastupiće danas na Evropskom prvenstu koje se održava u Varšavi.
Na žrijebu koji je juče održan, odlučeno je da Moldavac Nion Zaboroščuk bude prvi rival Srđana Mrvaljevića u kategoriji do 81 kilogram.

U istoj kategoriji Arso Milić sastaće sa Mađarom Atilom Ungvarijem.

Od crnogorskih takmičara prvi će se boriti Jusuf Nurković, koji će se danas, na startu takmičenja u kategoriji do 66 kilograma, sastati sa Petrom Zadrom iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji do 73 kilograma Nikola Gušić sastaće se u prvom kolu protiv Italijana Leandra Kasalje, dok će se Marko Bubanja na startu takmičenja do 90 kilograma boriti protiv Portugalca Tijaga Rodrigesa.

Nikšićanin Danilo Pantić slobodan je u prvom kolu do 100 kilograma, a u drugom će se sastati protiv pobjednika meča između Rusa Kirila Denisova i Ukrajinca Oleksandra Romanjuka.

U ženskoj konkurenciji, naša reprezentativka Jovana Peković će se na startu prvenstva boriti protiv Grkinje Elisavet Telsidu, u kategoriji do 70 kilograma.

Takmičenje se nastavlja mečevima u petak, kada će na tatami izaći Gušić, Milić, Mrvaljević i Peković, dok će u subotu, posljedenjeg dana takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, nastupiti Bubanja i Pantić.

U nedelju je planiran ekipni dio prvenstva u kome će Crna Gora nastupiti sa muškom selekcijom.
Šampionat u Varšavi okupio je 226 muškarca i 143 djevojke iz 41 države.