Elektroprivreda Crne Gore obavijestila je javnost da je rok za podnošenje prijava za učešće u projektu “Solari 5000+ 70MW“ produžen do 29. februara 2024.godine.

“Podsjećamo da se do sada za učešće u projektu “Solari 5000+ 70MW” prijavilo preko 5.000 potrošača, a da smo zbog velikog odziva, ali i interesovanja javnosti, odlučili da rok produžimo do kraja februara tekuće godine”, poručili su iz EPCG.

Naglašavaju da su svi potrošači koji su se već prijavili za učešće u projektu “Solari 5000+ 70 MW” evidentirani u bazi podataka i isti ne treba da ponavljaju prijavu.

Rangiranje će se izvršiti prema prethodno, javnim pozivom, utvrđenoj skali.

Svi potrošači zainteresovani za projekat, za isti se mogu prijaviti putem on-line prijave koja se nalazi na web portalu www.solari.epcg.com, popunjavanjem formulara na informativno-naplatnim punktovima EPCG ili kod ekipa na terenu.

Projekat SOLARI 5000+ (70 MW), namijenjen kako domaćinstvima i pravnim licima, tako i stambenim zajednicama – vlasnicima stambenih jedinica manjih stambenih zgrada (do četiri sprata). Predviđeno je da se realizacijom ovog projekta ugrade fotonaponski sistemi ukupne snage 70 MW.

Vrijednost projekta iznosi 70 miliona eura, a EPCG će obezbijediti subvenciju od 20 odsto za sve potrošače koji zadovolje uslove propisane javnim pozivom i kvalifikuju se za ugradnju fotonaponskog sistema.

Više detalja na www.solari.epcg.com