Juniorska reprezentacija Crne Gore u ribolovu na moru osvojila je bronzanu medalju na 17. Svjetskom prvenstvu iz brodica za juniore U21, održanom u gradu Saliju, na ostrvu Dugi otok u Hrvatskoj, dok je seniorska reprezentacija zauzela šesto mjesto, piše radiojadran.com Svjetski šampionat u Hrvatskoj okupio je 17 reprezentacija iz 13 država.

Prva dva takmičarska dana održana su po lijepom vremenu, dok je u četvrtak, trećeg dana, takmičenje zbog izuzetnog jakog južnog vjetra u više navrata prekidano, pa je umjesto u 14, završeno tek u 17 časova.

Crnogorska seniorska reprezentacija, koja je nastupala u sastavu Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović i Predrag Dejanović (“Delfin” Budva), Dejan Sijerković (“Ribar” Baošići), Ljubinko Vrbnjak (“Sabljarka” Meljine) i Radovan Popović (“Sipa” Tivat), u konkurenciji 13 najboljih svjetskih reprezentacija, zauzela je šesto mjesto, osvojivši 20 plasmanskih bodova, koliko je osvojila i petoplasirana reprezentacija Engleske.

Prva je bila Hrvatska sa tri boda, druga Italija sa sedam i treći Portugal sa osam bodova. Zanimljivo je da je po ukupnom ulovu od 39,426 kg naša reprezentacija odmah iza Hrvatske, koja je ulovila 71,495 kg.

Titula prvaka svijeta za 2017. godinu u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Marku Sikiriću, članu reprezentacije Hrvatske.

Na juniorskom šampionatu, na kojem je zbog otkaza nekih reprezetacija broj učesnika bio najmanji do sada, prvo mjesto osvojila je reprezentacija Hrvatske, drugo Italija, a treće Crna Gora, koja je nasupala u sastavu Aleksandar Milosavljević i Miloš Dašić (“Igalo”), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović (“Ribar” Baošići), Miloš Ivanović (“J. Grakalić” Herceg Novi) i Bojan Zurovac (“Dinigla” Bijela).

Pojedinačno sve tri medalje pripale su reprezentativcima Hrvatske.
Danas će u Saliju biti upriličene dodjele nagrada i priznanja najboljim učesnicima.