Takmičenje za “Pjesmu Evrovizije”, počinje večeras u Kijevu, kada će u okviru prve polufinalne večeri nastupiti predstavnici 18 zemalja a među njima i predstavnik Crne Gore Slavko Kalezić, prenosi Antena M.
Najpopularnije muzičko takmičenje u Evropi ove godine se održava u glavnom gradu Ukrajine, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi Džamale sa pjesmom “1944”.

“Pjesma Evrovizije” ove godine je okupila predstavnike 42 zemlje.
Portugal i Rumunija su se vratile nakon odsustva 2016. godine, dok se Bosna i Hercegovina povukla sa takmičenja zbog finansijskih poteškoća, a Rusija jer je Ukrajina zabranila ulazak njihovoj predstavnici.

U prvom polufinalu nastupaju Švedska, Gruzija, Australija, Albanija, Belgija, Crna Gora, Finska, Azerbejdžan, Portugal, Grčka, Poljska, Moldavija, Island, Češka, Kipar, Jermenija, Slovenija, Letonija.

Crnogorski predstavnik Slavko Kalezić nastupiće pod rednim brojem 6.
“Moram da potvrdim da sam zaista najveća zvijezda ovogodišnjeg Eurosonga po svim statistikama”, kazao je Kalezić.
“Vrijeme je da ‘raspalimo Space’ i da se vinemo u tu čuvenu galaksiju”, prenose Dnevne novine njegove riječi.
“Spavam po tri sata dnevno, vanredno se zakazuju intervjui, nemoguće je sve stići. Nevjerovatno sam tražen, toliko sam dirnut, toliko mi to imponuje… Nemam riječi”, saopštio je Kalezić.

Drugo polufinale je u četvrtak.

Druge polufinalne večeri takmiče se Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunija, Holandija, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Belorusija, Bugarska, Litvanija, Estonija i Izrael.
Oba polufinala, kao i finale 62. “Pjesme Evrovizije”, gledaoci će moći da prate u direktnom prenosu na kanalu RTCG od 21 čas.