Festival “Nauka u pokretu” koji u pet crnogorskih opština organizuje Fondacija za promovisanje nauke “Prona” počeo je danas u Gimnaziji “Panto Mališić”.

Koordinatorka Fondacije “Prona” Slađana Kavarić ističe da se ovim mini festivalom želi popularisati nauka na zabavan način, prenosi Radio Berane.
Psihološkinja u Gimnaziji “Panto Mališić” Mila Jelić, kazala da je ova obrazovna ustanova partner Fondacije “Prona” već dugi niz godina.

“Prepoznati smo kao partner Fondacije “Prona” ne slučajno, jer je veliki broj naših učenika zainteresovan za prirodne nauke, što između ostalog potvrđuju i brojne nagrade koje su naši učenici osvojili na različitim takmičenjima iz oblasti prirodnih nauka. Nadamo se da će se uspješna saradnja nastaviti i narednih godina, a da će naši učenici očuvati kontinuitet dobrih rezultata”, dodala je Jelić.

Profesorka biologije Svetlana Radević istakla je da se u beranskoj Gimnaziji dosta radi na popularisanju prirodnih nauka, što kroz nastavu tako i kroz vannastavne aktivnosti, a takav rad donosi i brojne uspjehe na državnim takmičenjima. To potvrđuje uspjeh učenice Milice Maslovarić na Olimpijadi znanja na kojoj je osvojila prvo mjesto iz biologije.

Festival “Nauka u pokretu” realizuje se uz finansijsku podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Ministarstva nauke, a prijatelj festivala je Ministarstvo prosvjete.