Ministarstvo kulture, kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“, u saradnji sa Fondacijom i Evropskim institutom za Mediteran iz Barselone, objavilo je konkurs za najbolju kratku priču Euro-Mediteranskog regiona pod nazivom “A Sea of Words”.

Pravo učešća imaju mladi pisci od 18 do 30 godina, iz zemalja članica Unije za Mediteran, kojoj pripada i Crna Gora. Rok za prijavu na konkurs 24. maj 2017. godine, na mejl Evropskog instituta za Mediteran: concurso@iemed.org

Prijava treba da sadrži originalnu kratku priču koja do sada nije objavljivana, do 2500 riječi, na crnogorskom ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, kao i podatke o autoru (ime i prezime, adresa, datum rođenja, državljanstvo, broj telefona i mejl).

Prema propozicijama konkursa, Ministarstvo kulture zaduženo je za predselekciju autora iz Crne Gore, kao i prevod priča koje budu odabrane u uži krug. Evropski institut za Mediteran zadužen je za međunarodnu selekciju. Rezultati internacionalne selekcije biće objavljeni u septembru 2017. godine, a odabrani autori pozvani u Barselonu, radi proglašenja najboljih kratkih priča i dodjele nagrada.