Predrag Marojević, izvršni direktor nikšićkog preduzeća Monteklas, kazao je da ovo preduzeće uvozom brašna i njegovom proizvodnjom, trenutno zadovoljava tržište marketa i pekara sa kojima sarađuje i dodao da će se i u narednom periodu truditi da odgovore potrebama svih, prenosi Mina Business.

“Trudićemo se svim silama da ljudstvom koje imamo i koje smo dodatno angažovali odgovorimo potrebama svih preduzeća bez obzira na njihovu veličinu, uz razumijevanje da možda u datom momentu nećemo moći da isporučimo kompletnu porudžinu, ali ćemo moći 50 ili 80 odsto”, rekao je Marojević agenciji Mina-business.

On je objasnio da je Monteklas trgovačko preduzeće, koje se prvenstveno bavi uvozom i ditribucijom robe, brendova “Popović” i Nikšićki mlin.

“Do ove vanredne situacije smo koristili prostore Nikšićkog mlina isključivo kao skladišni prostor. Instrukcije vlasnika Dragana Popovića su bile da pokušamo da pokrenemo Nikšićki mlin, koji nije radio 18 mjeseci”, rekao je Marojević.

On je kazao da su za tri dana pokrenuli pogone Nikšićkog mlina, dopremili pšenicu i u četvrtak počeli meljavu, tako da su prve količine brašna izašle u petak na tržište.

“Prilikom izlaska prvih količina brašna, zadovoljili smo tržište marketa sa kojima sarađujemo, velikih industrijskih i malih pekara, koje smatramo veoma značajnim za naš posao, kako u prošlosti, tako i u narednom periodu”, naveo je Marojević.

On je kazao da su se trudili da zadovolje potrebe svih koji su tražili brašno, onoliko koliko su mogli da im isporuče.

“Takva naša reakcija je uslijedila za vrijeme trajanja zabrane izvoza brašna iz Srbije. Srbija je u subotu dopustila izvoz brašna u Crnu Goru, tako da se naša kompanija sada bavi i uvozom brašna i proizvodnjom”, objasnio je Marojević.

On je kazao da će, prema procjenama, uz ostale privredne subjekte koji se bave uvozom brašna i njegovom meljavom, za pet do sedam dana situacija biti potpuno normalna.

“Takvo stanje je trenutno, ali ne možemo predvidjeti eventualne promjene ekonomske politike država regiona”, dodao je Marojević.

On je saopštio da kompanija ima ogromnu podršku crnogroskih državnih organa, kako Uprave za bezbjednost hrane, tako i Uprave carina, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a posebno ministarke ekonomije Dragice Sekulić.