Pionirska reprezentacija Crne Gore će krajem mjeseca učestvovati na prestižnom međunarodnom memorijalnom turniru „Franko Galini“ koji se održava u Pordenoneu, gradu na sjeveru Italije.

Tim koji je selektirao Boris Miličković takmičiće se u grupi E sa ekipama Orebroa iz Švedske i italijanskim timovima Ausonija i Porcia. „Sokolići“ takmičenje počinju 15. apriliak protiv Porcie, dok će dan kasnije odigrati dva duela – od deset časova za protivnika će imati Ausoniju, dok od 17:00 časova odmjeriti snage sa ekipom Orebra.

U narednoj fazi turnira, na kojem učestvuju 32 tima, Crna Gora će se ukrstiti sa ekipama iz grupe G u kojoj će se takmičiti američki Bidling, mađarki Videoton i italijanski timovi Empoli i Don Bosko.

Selektor Boris Miličković za ovaj turnir pozvao je 20 igrača –
golmani: Lazar Baltić (Budućnost), Goran Aković (OFK Berane),
odbrana: Stefan Dajević (Igalo), Petar Vuković, Marko Marković (Budućnost), Andrijan Avduljaj, Nemanja Popović (Mladost), Andrija Marsenić (OFK Berane);vezni red: Rastko Marsenić (Olimpija, Slovenija), Milan Vukotić, Bogdan Obradović (Budućnost), Blagota Marković (Crvena zvezda, Srbija), Mladen Kovačević (Jedinstvo), Denis Ličina (Union 05, Luksemburg),napad: Aldin Drndar (Viktorija, Njemačka), Ognjen Gašević (Mladost), Milisav Perošević (Jedinstvo), Vuk Dapčević (Budućnost), Dušan Vuković (Sutjeska), Đorđe Šaletić (Danilovgrad).