Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu turnira glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Ukrajine rezultatom 4:2.

„Sokoli“ su tokom većeg dijela susreta bili ravnopravni sa favorzivanim rivalom, koji je u posljednjih deset minuta došao do dva gola prednosti koje je sačuvao do kraja susteta.

Naša selekcija je prva pronašla put do protivničke mreže – u trećem minutu Bajović je zatresao mrežu domaćina turnira. Ukrajinci su odgovorili i za 70 sekundi igre preokrenuli rezultat zahvaljujući Novaku i Pediašu.

U osmom minutu susreta Bajović je još jednom uspio da nadmudri odbranu rivala i pogodi metu.
Nastavak susreta pripao je domaćinu, koji je u posljednjoj trećini utakmice uspio da riješi pitanje pobjednika. U 29. minutu igre

Šoturma je donio prednost Ukrajini, da bi u 35. minutu Žurba postavio konačan rezultat susreta.

“Dvije trećine utakmice odigrali smo jako dobro i parirali protivniku u svim segmentima igre. Uspjeli smo da postignemo dva pogotka iz izrađenih akcija i zadovoljan sam prvim dijelom utakmice. U nastavku je došlo do pada na fizičkom planu, što su Ukrajinci znali da iskoriste i dođu do prednosti. Predstoji nam dan pauze nakon čega ćemo pokušati da u duelu sa Belgijom odigramo još bolje nego na današnjem susretu”, rekao je selektor Ljesar.

Posljednji meč na turniru glavne runde kvalifkacija naša selekcija odigraće u utorak, 11. aprila protiv selekcije Belgije.