Saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza.
Neophodno je poštovanje svih ograničenja i zabrana definisanih postavljenom signalizacijom.

Zbog sanacije mosta Melještak na magistralnom putu M-2 Kolašin – Podgorica, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi saobraćaj se obavljati jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo ždrijelo-kružni tok Cetinje do 31. maja na ovom potezu se odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2.3 dionica Podgorica – Cetinje u tunelu Mekavac saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično, a saobraćaju sve vrste vozila osim teška teretna vozila, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metra. Teška teretna vozila, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi preko 3,5 metra mogu koristiti alternativni putni pravac.

Na magistralnom putu M.2-3 Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od devet do 14 i od 17 do 20 sati. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na dionici Brajići – Lapčići na magistralnom putu Cetinje – Budva dolazi do potpune obustave saobraćaja za sve kategorije vozila u izmjenjenim terminima od 09:10 do 14:10 i od 17:10 do 20:10 časova.

Na magistralnom putu M.2-3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala nema obustava saobraćaja.

Do 18. juna zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevine – Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-2 dionica Rožaje – Špiljani u toku je sanacija klizišta Besnik i sanacija kosine na lokalitetu Zeleni, zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom.

Do 30. decembra, zbog izvođenja minerskih radova na dionici 1.4 auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, doći će do promjene režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 časova i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je za sve vrste vozila totalno obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati, osim nedjeljom.

Na magistralnom putu Šćepan Polje – Plužine – Nikšić – Danilovgrad, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.