MLADI BERANA Zaposleni na FPN-u zaražen koronom

Profesor Fakulteta političkih nauka, Ranko Mujović, podnijeće novu tužbu protiv dvije studentkinje tog fakuteta, nakon što je Osnovno državno tužilaštvo onu koju je podnio prošle godine nedavno odbacilo kao neosnovanu.

Podsjetimo, Mujovića su studentkinje optužile za neetičko ponašanje, zloupotrebu položaja, ali i navodno seksualno uznemiravanje pojedinih koleginica, što je on demantovao podnoseći prijavu zbog “lažnih optužbi”.

Mujović nije želio da komentariše odluku tužilaštva, već je samo kratko Dnevnim novinama saopštio kako će podnijeti novu tužbu.

“Nemam šta da komentarišem, već ću spremiti novu tužbu jer na taj korak imam potpuno pravo” kazao je Mujović, prenose Dnevne novine.

Vijeće Fakulteta političkih nauka dostavilo je prošle godine Sudu časti Predlog za pokretanje postupka protiv profesora Ranka Mujovića zbog, kako se navodi, povrede moralnih i profesionalnih načela, nakon što su studenti tog fakulteta, njih 25, tražili Mujovićevo izuzeće na ispitu Međunarodno javno pravo, optužujući ga za neetičko ponašanje.

Među pritužbama koje je uprava fakulteta dobila od studenata, bili su i prijave dvije studentkinje su tvrdile da je Mujović, kako su navele, iznosio nepristojne ponude koristeći svoj položaj.

Visokoškolcima koji su se žalili na način ispitivanja profesora Mujovića omogućeno je polaganje predmeta Međunarodno javno pravo pred tročlanom komisijom koju su činili Saša Knežević, Boris Vukićević i Vesna Simović-Zvicer, a od 19 studenata koji su ispit polagali pred komisijom, ispit je položilo njih 15.