Nova godina je pravo vrijeme za novu frizuru. A ako je 2023. bila godina kada je “tihi luksuz” ušao u leksikon, 2024. će posebno da prihvati taj trend i da ga popularizuje još više. Ovo posebno važi kada je riječ o kosi, jer trendovi kao što su trake za glavu i punđe biće u fokusu.

I dalje prednjače frizure srednje dužine, jer savršeno pristaju svim uzrastima i gotovo svakom obliku lica, a svatko može odabrati onu pravu za sebe ovisno o tipu kose.

Ali to neće da budu verzije frizura koje biste očekivali da vidite, jer su teksture, slojeve i individualnost dobrodošli.

Ako su nedavne promjene frizure na slavnim osobama poput Hari Nef i Meredet Duksberi ikakav pokazatelj, ova sjajna nova nijansa crvene biće najpoželjnija boja za 2024. godinu.

“Choppy” bob

Bob frizura ne ide nikuda i nastavlja da bude popularna, ali postaje malo opuštenija i neurednija.

Samo pogledajte frizure koje su nedavno ponele Laura Harier, Ema Šamberlajn i Lejdi Gaga.

“Nouveau” mašne

Očekujte da će se trend mašne inspirisan baletom zadržati, iako može da izgleda malo drugačije.

Na primjer, videćemo trake poput korseta, kakve su viđene iza pozornice na Kristian Siriano proljeće 2024. godine, i velike mašne, poput one u frizuri Sare Džesike Parker.

Velike punđe

Podignuta punđa je vječni klasik i dobija novu popularnost sa predimenzioniranim izgledom.

Ovaj stil koji je Džastin Marjan kreirala za Oliviju Kulpo nadilazi sve kombinujući tri glavna trenda – mašne, punđe i pletenice u jednom.