Nevladina organizacija Banka hrane apeluje na građane da pomognu samohranoj majci iz Rožaja, koja živi sa četiri maloljetne kćerke. 

Zineta Kujević (Seferović) je samohrana majka, koja živi sa svoje četiri maloljetne kćerke na Bandžovom brdu, odnosno u mjestu poznatijem kao Ćatovske livade u Rožajama i to u veoma lošim uslovima, saoptili su iz Banke hrane.

Ona je sebe i svoju djecu godinama izdržavala uz pomoć njene rodbine, rođaka i humanih ljudi, sve dok nije dobila nadoknadu za majke, sa troje ili više djece u iznosu od 190 eura.

“Ovaj novac je bio njena prilika da počnu samostalno da žive, ne opterećujući druge. Radost je bila velika. Na žalost taj iznos novca ubrzo je umanjen”, kazali su iz Banke hrane.

U svom domu Zineta i djeca nemaju struju, već koriste struju od komšije.
Zineta kaže da “ima još uvjek humanih ljudi” , te se komšiji ovom prilikom zahvaljuje.

“Pomoć je Zineti potrebna od svih nas, jer sa 144 eura ne može do obezbijedi djeci najosnovnije za njihovo odrastanje, školovanje, za drva i drugo.

Od 144 eura jedino mogu imati, skromno za hranu – pojašnjava Zineta. A djeca idu u školu pa im je potrebno dosta.

Najstarija kćerka Almedina Seferović ima 17 godina i ide u Medresu u Rožajama. Dalida Seferović ima 16 godina i prva godina je Gimnazije. Nejla ima 8 godina, treći je razred osnovne škole, a najmlađa ćerka Maida ima šest godina i uskoro polazi u školu, u septembru.

“Teško je kada se jedna samohrana majka bori za svoj dom, svoju djecu i sama brine o njihovoj buducnosti”, kaže Zineta.

Iz Banke hrane us naveli da građani mogu pomoći donacijom hrane, garderobe, obuće (brojevi 39,38,31,28), a takođe joj je potrebna i finansijska pomoć za uplatu troškova za struju i za školovanje djece.

“Pomozimo Zineti da svoju djecu izvede na pravi put, tako što ćemo im obezbijediti uslove za dalje školovanje, jer su dobri učenici i obradovati ih uključenjem struje u njihovom domu”, kazali su iz Banke hrane.

Novac za pomoć može se uplatiti na žiro račun 510-250497527702537 kod CKB banke.