Mladi BeranaApel 11 NVO: Obezbijediti pristup informacijama

NVO ”Tolerancija”, u saradnji sa Radijom Berane, realizovala je prvu novinarsku radionicu u Beranama.  Deset polaznika uspješno je završilo obuku, koja je održavana protekla dva mjeseca u prostorijama Radija Berane.

Tokom protekla dva mjeseca, deset osoba imalo je priliku da stekne osnovna znanja iz oblasti novinarstva. Rad sa polaznicima obuke obavila su dva novinara zaposlena u Radiju Berane sa dugogodisnjim iskustvom. Polaznici su obučeni za pisanje osnovnih novinarskih tekstova kao i kreiranje medijskih sadržaja, prenosi Radio Berane.
Cilj ovog projekta je obuka pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice iz Berana u pisanju i kreiranju medijskih sadržaja, rekao je Elvis Ramusović, predsjednik NVO udruženja. Kako on navodi, rad u elektronskim medijima značajno doprinosi poboljšanju informisanosti manjinskih zajednica i ostvarivanju svojih prava na informaciju, unapređenje kulture, ostvarivanje nacionalnog identiteta, obrazovanja, rada i zapošljavanja.
Svim polaznicima radionice biće uručeni sertifikati o uspješno završenoj obuci. Najbolji od njih dobiće priliku da zasnuje radni odnos u lokalnom javnom emiteu Radio Berane u trajanju od mjesec dana. Još jedan polaznik biće nagrađen lap topom.
Projekat je finansiran od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.