Radnici Komunalnog preduzeća „Berane“ u potpunosti su očistili plato u krugu bivše Fabrike „Celuloze“ od deponovanog otpada. Nakon što je otpad uklonjen, izvršena je i dezinfekcija platoa.

Kako je saopštio Savo Vučetić direktor Komunalnog preduzeća, čim su vremenske prilike to dozvolile, radnici tog preduzeća su započeli sa čišćenjem kruga bivše „Celuloze“, prenosi Espona.

„Uklanjanje nagomilanog otpada smo započeli odmah u januaru, čim su to vremenske prilike dozvolile. Pored redovnih, svakodnevnih, obaveza čišćenja grada, u skladu sa vremenskim i drugim mogućnostima, radnici su bili angažovani na uklanjanju već nagomilanog otpada u krugu bivše Celuloze i taj posao smo završili.

Istina, bilo je dana kada smo, nakon početka akcije čišćenja kruga, usljed vremenskih uslova ili slabe prohodnosti puta prema Rujištu, bili prisiljeni da istovarimo nove količine otpada koje smo uklanjali već narednog dana. No, sada je taj problem riješen, nagomilani otpad, kao i onaj koji se dnevno sakuplja, uredno je deponovan na

Privremenom odlagalištu, izvršili smo i dezinfekciju i mislim da prostor u krugu bivše Celuloze, koji je, da napomenem, opštinska imovina, nikad nije bio čist kao što je sad“, istakao je Vučetić.

Treba reći da je tokom druge polovine prošle godine i početkom ove dio mještana Budimlje u nekoliko navrata protestovao zbog odlaganja otpada u krugu bivše Celuloze.

Posljednji put su to učinili 11. januara, kada su na desetak minuta blokirali kružni tok kod beranske Autobuske stanice, da bi, nakon upozorenja od strane policije da, po Zakonu, ne smiju da blokiraju saobraćajnicu, protest preselili ispred zgrade Komunalnog preduzeća

Kako je za Esponu tom prilikom saopštio Vladan Babović – jedan od nezadovoljnih mještana, oni su tom prilikom obavili razgovor sa Vučetićem.

“On nas je informisao da će sve što je istovareno u krugu bivše Celuloze biti i očišćeno, ali je i zatražio da istovari još, kako je kazao, pet – šest kamiona otpada, te da će nakon toga sve biti očišćeno, saopštio je početkom godine Babović.

Potvrđujući navode Budimljana o održanom protest i obavljenom razgovoru sa nezadovoljnim Budimljanima, Vučetić je tom prilikom saopštio za Esponu da je imao, kako je kazao, “kulturan razgovor sa Budimljanima tokom kojeg su jedni druge razumjeli”.

„Oni su shvatili zašto smo odlagali sakupljeni otpad u krugu bivše Celuloze, koja je imovina Opštine, a ja sam njih razumio zašto im to smeta. Mi smo bili prisiljeni da to uradimo zbog izuzetno teške vremenske situacije i što put prema Rujištima nije bio osposobljen za prevoz sakupljenog otpada”, istakao je tada Vučetić, dodajući da će u najkraćem vremenskom periodu, otpad biti uklonjen.